Recept Lagom 
                                                 Billigt, Gott & Smått till Vardag & Fest !

Fisk

Laxröra med dill och potatis. 2 port.

Laxfilé 1 st
Lök 0,5 - 1 st
Dill fryst i påse 1-2 msk (efter tycke och smak)
Fiskbuljong 0,5-1 tärning
Grönsaksbuljong 0,5-1 tärning
Citronpeppar 
Grädde/matlagningsgrädde 1 dl
Creme fraiche 1 dl
Mjölk lite grann (ev behövs redning)

En rätt som jag tycker är lätt och god är denna som jag kallar Laxröra. Det är bara att bryna laxen lite på varje sida och sen ha sönder den till önskvärda bitar och tillsätta hackad lök. Jag kryddar med citronpeppar, lite grönsaksbuljong, fiskbuljong och dill. Här kommer den frysta dillen i påse eller kartong väl till pass. Blir godare än med dillkrydda. Tillsätter creme fraiche, grädde och/eller mjölk. Beror lite på vad jag har hemma och hur mycket sås jag vill ha. Sen får detta koka ihop lite tills potatisen är klar. En lax bit räcker lite längre än om man steker och serverar den som den är.

Samma variant fast utan dill är gott med torsk också. Magra mjölkprodukter fungerar utmärkt.

Fisk med Sting

Pangasusfilé 1 st                                               
Morot 2 st, slantar                                        
Äpple halvt                                  
Mangocurry                                  
Purjolök 12 cm Strimlad                                   
Chili 1 msk fryst                                         
Ingefära 1 msk fryst                               
Fiskbuljong                                                          
Limejuice nga droppar                                                                             
Salt                                                            
Vitpeppar                                                            
Creme fraiche 1-2 dl                                                                                                       
Grädde 1 dl ca                                                                                            
Vatten 1 dl ca

Skala äppelbiten & hacka. Strimla purjo & slanta moroten. Fräs i smör i stekpanna. Tillsätt fryst chili & ingefära efter smak & tycke. Tillsätt creme fraich & grädde. Krydda med Mangocurry, fiskbuljong, salt & vitpeppar.

Låt koka ihop och späd med mer grädde & vatten. Lägg i fisken skuren i bitar & låt koka klart. Krydda & späd till önskad smak & konsistens.

Fisken blir vit när den är färdig. Servera med pressad potatis & några tunt skivade morotslantar.

Lax i Foliepaket

Laxfilé 
Purjolök 
Tomat
Fiskbuljong
Citronpeppar 
Margarin 
Foliebit

Lägg en klick margarin på en folie bit, ca 30 x 25 cm. Lägg på skivad tomat & strimlad purjolök. Krydda med citronpeppar & fiskbuljong.

Lägg på Laxfilén och krydda med citronpeppar & fiskbuljong. Vik ihop till paket.

Lägg paketen på potatisen i en kastrull & koka upp.

När potatisen är klar är också laxen klar.

Öppna paketen & vänd allt upp & ned så tomaten kommer överst.