Recept Lagom 
                                                 Billigt, Gott & Smått till Vardag & Fest !

Grytor

Fläskfilégryta med ingefära & paprika

Fläskfilé ca 10-15 cm
Paprika röd ca 0,5 st
Purjolök hackad ca 10 cm
Vitlök 1 klyfta
Ingefära hackad fryst ca 2 msk
Chili hackad grön fryst ca 1 msk
Koriander hackad fryst ca 0,5 msk
Ingefärssirap (valfritt) ca 1-2 tsk
Köttbuljong pulver 1 tsk ca
Vitt vin 0,5 dl
Grädde 1-2 dl
Creme fraiche ca 1-2 msk

Skiva fläskfilén och halvera sen dessa. Hacka vitlöksklyftan, purjolöken och skiva paprikan och halvera sen dessa i mindre bitar. 

Bryn fläskfilén, krydda med vit-& svartpeppar och salt, och tillsätt sen vitlök, purjolök, paprika, ingefära, chili & koriander. Låt detta fräsa med en stund och tillsätt sen vitt vin, tomatpuré, ingefärssirap (valfritt) och köttbuljong. Därefter grädde & creme fraiche.

Låt detta koka ihop ett tag ca 10 min - 15 min.

 

 

 

 

Kycklingcurry med ris

1 kycklingfilé färsk
1/2 äpple 
1/2 lök
Mangocurry el vanlig curry efter tycke.
ca 1 dl 15% creme fraiche
1-2 dl grädde/ gräddmjölk
1-1,5 st Hönsbuljongtärning 
ev lite lite vitt matlagningsvin

 

Hacka äpple & lök. Fräs detta med mangocurry el curry.

Tillsätt kycklingen i små fina bitar. Låt fräsa lite & tillsätt buljongtärning, creme fraiche & grädde/gräddmjölk.

 Låt koka ihop & smaka av.

Önskas gulare nyans kan gurkmeja användas.

 

Smaklig måltid!