Recept Lagom 
                                                 Billigt, Gott & Smått till Vardag & Fest !

Kyckling

Sötsur Stark Kyckling Wok 2-3 port

Kycklingfilé 1 st
Paprika 1/3 Strimlad
Morot stor Halv
Purjolök 10 cm Hackad
Lök 1/4 klyftad
Chili fryst hackad ca 1 msk
Ingefära fryst hackad ca 1 msk
Hönsbuljongs tärning 3/4
Kickoman soya röd söt el och Japansk soya dvs Ljus & tunn.
Chilisås 1-2 msk
Vatten ca 2 dl
Maizena såsredning 1-2 msk eller Arrowrot
Ananas spad från en liten burk ananasringar. (ananasen används med fördel till dessert)
Krydda till kycklingen
Fisksås för sälta ca 1 msk

Nudlar

Förbered alla grönsaker och lägg i en skål. Skär sedan kycklingen i små bitar
och lägg detta i en skål.

Ta fram olja, chilisås, soya, varmt vatten, buljong, kryddor, fisksås och ananas spad så allt står lätt tillgängligt.

Börja med att steka grönsakerna i het panna med näsan ständig omrörning. Ta upp dessa och lägg i skål.

Stek kycklingbitarna i het panna med nästan ständig omrörning. Krydda med kycklingkrydda eller valfri krydda.

Tillsätt alla grönsaker och rör runt och tillsätt övriga ingredienser.

Tillsätt maizena såsredning eller Arrowrot om det finns tillhands. Tillsätt vatten till önskad konsistens. Smaka av.

Bäbisbitar av kyckling med grönpepparsås & ris.

1 stor kycklingfilé
1-2 dl grädde
1 dl creme fraiche
1 hönsbuljong tärning
1-1,5 tsk senap
1-2 tsk grönpeppar (krossad och finfördelad i mortel)
salt, vitpeppar & grönpeppar till kryddning på kycklingbitarna vid stekningen.
ev lite vatten för att späda med om det blir för tjockt.

Ris

Skär kycklingfilén i små bäbisbitar och bryn dessa. Krydda med salt, vitpeppar & grönpeppar (hela korn som krossas i mortel). 

När kycklingen börjar bli klar tillsätts purjolök som får bryna med en stund.

Tillsätt grädde, creme fraiche, buljongtärning, senap, mer grönpeppar. Låt detta koka ihop en stund och späd med vatten eller mer grädde om det blir för tjockt. 

Smaka av och tillsätt ev mer kryddor om så önskas.

Servera till ris eller potatis.

Apelsinjuice tycker jag är gott till.

 

Ketjap Kyckling

Tunt skivad rå el stekt kyckling 
Purjolök
Fryst röd chili (ca 1 msk)
Fryst ingefära (ca 1 msk)
1-2 vitlöksklyftor hackad
ca 2-3 msk ketjap manis
ca 2-3 msk soya kikkoman m rött lock.
0,5 st hönsbuljong tärning
ca 1-2 dl vatten

Woka chili, vitlök, ingefära & purjolök. Ta upp & lägg på fat.

Woka kycklingen nästan klar, krydda med valfri krydda.

Tillsätt grönsakerna.

Häll på ketjap manis, soya sås, vatten & buljong.

Smaka av och servera till ris eller nudlar.

Hoppas du gillar detta!

Kycklingwok med currypasta

Färdig stekt kyckling i mindre bitar. (Går bra med rå också.)
Purjolök ca 10 cm strimlad
Vitlök 1 liten klyfta hackad
Röd Chili fryst 1 msk ca
Ingefära fryst 1 msk ca
Kyckling krydda litegrann
Citron peppar lite mer
Röd currypasta 1-2 tsk
Fisksås i stället för salt
Nästan en hel burk kokosmjölk (sparade 1 dl som jag ska ha till fisk i morgon)
Tomatpuré ca 1 msk
Nudlar

Stek först lök, chili och ingefära i olja. Tillsätt sen kyckling, kryddor, fisksås, kokosmjölk & tomatpuré. Låt det koka ihop lite och smaka av.

Servera med nudlar eller ris.


Admin - 20:13:21 @