Recept Lagom 
                                                 Billigt, Gott & Smått till Vardag & Fest !

Pasta

Lyxpasta på rester  2 port

Fläskfilé 6 st skivor stekta kryddade
Stekt potatis 1-2 dl
Champinjoner 4 st
Bacon Halvt paket Hårdstekt
Broccoli 3 blommor
Purjolök ca 7 cm hackad
Vitlök Halv klyfta hackad
Tomatpuré 1 msk
Chili röd fryst hackad 1 tsk ca
Basilika fryst 1 tsk ca
Buljongtärning Kött 1 st
Grädde 1 dl
Creme fraiche 1 dl
Mjölk 1 dl

Spiralpasta
Svartpeppar mellan malen
Olja eller margarin

Parmesan strö

Om inte potatisen redan är stekt så börja med det och även baconen. Alternativt värm upp om det finns färdigt.

Såsen

Fräs champinjoner i smör och tillsätt sen fläskfilén i bitar, vitlök, purjolök, broccoli och röd chili. Låt fräsa lite och tillsätt sen grädde, creme fraiche, tomatpuré, basilika, buljongtärning och mjölk. Låt koka ihop. Späd med mjölk om det blir för tjockt.

Koka pastan enligt förpackningen och häll sen av vattnet och klicka i en klick margarin och lite svartpeppar.

Lägg upp på tallrik med pastan i botten och sen såsen. Toppa med stekt potatis, hårdstekt bacon, lite färsk skuren basilika och sist men inte minst lite parmesan strö överst.

Marres Pasta

Kassler 3 skivor
Lök 1/4 ca
Tomat halv
Champinjoner 3st
Grönsakbuljong 1 tärning
Krydda Dragon ca 1 krm
Creme Fraiche 1-2 msk
Grädde 0,5 dl ca
Vatten ca 1-2 dl

Skär varje champinjon i 4 bitar & stek i kastrull med smör. Tillsätt hackad lök & fint tärnad kassler. Låt fräsa runt en stund. Tillsätt sen hackad tomat, buljongtärning, creme fraiche, grädde och dragon.

Smaka av & tillsätt vatten till önskad smak. Man kan öka mängden grädde om man vill.

När man tillsätter vattnet kan det bli i tunnaste laget & såsredning tillsätts till önskad konsistens. Man kan också hälla såsen ihop med pastan. Pastan & lite av dess vätska gör att såsen tjocknar också.

Vid servering tillsätts parmesanost i strö form. Toppa ev med fint strimlad purjolök för den gröna färgens skull.