Recept Lagom 
                                                 Billigt, Gott & Smått till Vardag & Fest !

Tips

Frysta kryddor & örter.

Det finns många örter & kryddor i frysdisken i affären. Perfekta att ta till i små, och stora för den delen, hushåll. Färska örter & kryddor kostar lite mer och det går åt ganska mycket då. Här är en bild på två som jag alltid har i frysen förutom: basilika, dill, persilja, gräslök & grön chili mfl.

Falska Lövbiffar (till frysen)

Nötfärs i bra kvalitet. 250 g ger ca 5 st.
Lägg en bit nötfärs,  ca 5 cm i diameter, på plastfolie ca 40 cm.

 

Vik över långsidorna på foliet & platta till färsen. Man kan använda kavel. När färsen plattas ut, är det viktigt att om vartannat dra kortsidorna rakt ut åt varsitt håll för att inte plasten ska fastna i veck. Då blir det svårt att ta loss plasten när dessa tas ut ur frysen sen. Man kan också öppna paketet innan man fryser och vika ihop det igen för att få bort veck.

Platta ut till ca 3-5 mm tjocklek. Eller till önskad storlek.

 

Gör flera samtidigt & lägg i frypåse.

När dem sen ska användas tar man ut det antal man önskar & lägger direkt i stekpannan, som hamburgare.  Kan också användas till kebab.

 

Uttagen ur frysen.

 

 

Strimlad potatis.